Bearing edges
Het geluid van een trommel wordt voor een groot deel bepaald door het profiel van de draagranden (bearing edges). Dezelfde precisie draagranden die op de custom gebouwde trommels toegepast worden, kunnen ook op jouw bestaande drum worden aangebracht, mits hij van hout is, en in redelijke conditie. Mail of bel om een afspraak te maken voor het gratis laten checken van de draagranden van jouw trommel of set. Je krijgt dan een advies en een prijsopgave, waarna je kunt beslissen of je de drums achterlaat om ze te laten re-edgen.
Het bouwen van drums op maat (custom drums) en het 'customizen' van bestaande drums zijn de belangrijkste activiteiten van CustomDrums.nl, het in Amsterdam gevestigde bedrijf van Thijs van der Heijden.
Bij CustomDrums.nl kun je terecht voor snaredrums en drumstellen gemaakt uit segmenten, of de meer traditionele gelamineerde drums (ply shells).
De keuze aan opties voor drumsets van grote merken is de laatste jaren aanzienlijk uitgebreid. Toch blijft er voor de perfectionist, nog vaak iets te wensen over. Bij CustomDrums.nl heb je direct contact met degene die jouw drums bouwt of aanpast. Je kunt dus precies je wensen kenbaar maken, waardoor het resultaat exact wordt wat jij in gedachte hebt.
Neem eens contact met ons op, nadat je deze site hebt bekeken , als je in het bezit wilt komen van een uniek instrument dat geheel naar jouw specificaties is gebouwd.

Voor het tv-programma "De nieuwe Stradivarius" heeft CustomDrums.nl samen met Cyril Directie een drumstel gebouwd. Je kunt dit programma hier terug zien.
In het 200e nummer van de Slagwerkkrant staat een artikel over Thijs van der Heijden waarin ook wordt ingegaan op het drumstel van Cyril. Voor meer achtergrondinformatie, kun je hier het artikel lezen, dat Hans Waterman schreef, in het blad Music Maker.